2010. február 14., vasárnap

1.Fejezet

A küldetés

A nevem Bella Volturie. Több ,mint 40 éve élek a Volturiban. Nem csak az erős képességem miatt léptettek be a Volturiba, hanem  a családom miatt is .Édesapám Aro Volturie ,az egyik alapító tag és az egyik uralkodó stb. Édesanyám születésemkor meghalt.....
-Hé Bells hagyd abba az írkálást, Aro látni akar. -Alec suhant át a szobán és kitépte Bella kezéből az egyetlen laptopot amit sikeresen betudott csempészni.
-Ezt meg miért kellet? Azt hittem barátok vagyunk Alec Volturie! -Kiáltotta Bella miközben neki támadt a fiúnak.
-Ezt majd később elintézzük ,de most menj, mert vár már az apád.....vagyis Aro. -Alec tudta, hogy Bella utálja, ha Aro-t valaki is az apjának nevezi. Úgy érezte ilyenkor mindenki csak Aro lányát látja benne és nem pedig Bellát.
-Ha majd visszajöttem még számolunk Alec Volturie! -Suttogta Bella egy puszi kíséretében ami Alec arcát érintette. Alec mosolyogva ment ki Bella szobájából. Volterránban a szobák mind ugyanolyanok voltak. Egy nagy vas ágy, amit nem sokszor használtak. Egy éjjeli szekrény, amire csak az emberi életükből megmaradt vagy éppen a legfontosabb dolgaikat rakták és egy gardrób szekrény. A szobák egyhangúságának elűzésének érdekében, mindenki olyan színre festhette a falakat és a bútorokat, amilyenre akarta. Így lett Bella szobája világos barna, arany csíkokkal körbe vonva.
Bella egyenest a trónteremnek nevezett szobába ment Arohoz. A teremben szokatlan módon nem volt se Marcus se Caius, csak Aro.
-Hívattál uram. -Hajolt meg Bella édesapja előtt. Aro  kéz legyintéssel fölállította Bellát.
-Örülök, hogy eljöttél hozzám. Lenne számodra egy feladatom. -Bella szeme megcsillant az örömtöl.15 éve már ,hogy ki semm tette a lábát Volterrából és már nagyon elege volt az öreg várfalakból és a zsíros turisták ízéből. –El kell menned Forks-ba  meglátogatni Dr.Carlisle Cullen-t és átadnod neki ezt a levelet. -Bella szeme amilyen gyorsan felcsillant az örömtől, olyan gyorsan tért vissza normális csillogásba.
-Uram én nem akarok postás lenni! -Kelt ki magából Bella.
-Drága lányom, hadd fejezzem be a mondandómat........Át kell adnod e levelet Carlisle-nak és el kell hívnod vendégségbe az egész családját. Van egy nagyon érdekes tulajdonsága a Cullen családnak. -Aro itt elhallgatott és mélyen belemerült saját gondolataiba. Percek teltek el így némaságban, majd egyszer csak kitárult a terem fa ajtaja és Félix, Jane és Alec lépett be rajta.
Mind a hárman Bellára kapták a szemüket. Aro felállt trónusából és ölelésre nyitotta karjait.
-Üdvözöllek gyermekeim! Azért hívtalak össze benneteket, hogy elmondjam, mind a négyen egy nagyon fontos küldetést kaptok. Bellának már említettem, hogy Forksba kell utaznotok, meglátogatni régi jó barátomat Carlisle Cullen-t és a családját. Át kell majd adnotok ezt a nagyon fontos levelet és el kell hoznotok az egész családját Volterrában. -Jane unalmasnak találta az egész küldetést, Alec örült, hogy végre kimozdulhat a várból, Félix volt az egyetlen négyőjük közül, aki komolyan vette a küldetést és nem valami postai munkásnak ,hanem Volturie katonának érezte magát.
-Miért olyan fontos ,hogy elhozzuk ezt a Cullen családot Volterrába? -Jane tette fel az egyik legfontosabb kérdést ami mind a négyőjük eszébe jutott.
-A Cullen család a második legnagyobb család utánunk .Érdekes tulajdonságuk ,hogy nem emberi vérrel táplálkoznak ,hanem büdös állati vérrel. Ettől még nem lennének érdekesek a számunkra ,de a nyolc fős családból négynek nagyon erős képessége van. Alice Cullen képes a jövőbe látni és a férje Jasper befolyásolja az érzéseket. Jody Cullen az időjárást irányítja míg bátyja, Edward Cullen fizikai kontaktus nélkül olvas a gondolatokban............
-Ezért nekünk el kell hozni őket ide ,hogy meggyőzhesd, álljanak be hozzánk. -Fejezte be Aro-t Alec.
-Ezért is ,de ha mégsem sikerülne, akkor is legalább le ellenőrzöm a gondolataikat ,hogy nem akarnak-e majd megtámadni minket a közel jövőben. -Aro küldött egy szúros pillantás Alec-nek amiért beleszólt az ő mondatába. -Most pedig szedjétek össze magatokat és fontosabb holmitokat ,este nyolc órakor idnultok.11 órakor indul a repülőtök Velencéből egyenest Settle-ig onnan pedig kövessétek a Cullenek szagát. -Aro befejezte a küldetés ismertetését és ezzel ő ment is a testvéreihez a könyvtár szobába. Heidi megérkezését várták. Heidi volt az aki behozza a turistákat a várba. Jane  és a többiek csak pizza futárnak szokták emlegetni. Mind a négyen meghajoltak ,majd kimentek a teremből. Jane megvárta Bellát és Alec-et és egy széles mosollyal az arcán mind kettejüket megölelte.
-Olyan jó ,hogy végre itthon vagy Jane. -Mondta Alec és Bella egyszerre. Mind a hárman halk kuncogásba kezdtek. Kuncogásuknak Félix undorodó pillantása vettet véget.
-Ne felejtsétek ,hogy 8 órakor indulás,tehát nyolc óra előtt öt perccel itt találkozunk. -Adta ki a parancsot Félix, mire Jane kiengedte karjaiból Bellát és Alecet és Félix elé lépet.
-Nekünk te nem parancsolsz!- Jane képességével Félixet a földre kényszerítette. Félix állta Jane próbáját és egy halk jaj szó sem hagyta el a száját. Jane perceken keresztül kínozta Félixet ,addig Bella és Alec unott arccal nézett kifelé a folyosó ablakán. Nem találtak semmi érdekeset ,mégis jobb időtöltésnek találták Volterra utcáinak nézését ,mint Jane nevelését.
-Jane hagyd már, mennünk kellene. Még a ruháinkat is ki kell választani. -Kiáltotta Bella Jane fel.
-Rendben .Te meg máskor jól jegyezd meg ,hogy kinek parancsolgatsz! -Figyelmeztette Félixet ,aki emberi tempóval elsétált Jane elött. Félix csalódott volt magában, amiért egy nő vámpír földre kényszerítette. Hosszas gondolkodás után sikerült megmagyarázni a vereségét. Jane -nek nagyon erős képessége van, ezt mindenki tudja és majdnem mindenki fél is tőle, így nem csodálkoznak majd ,ha megtudják mi is történt vele.

Hamar eltelik az idő ,ha az ember...akarom írni vámpír ruhák között válogat. Ebben Bella és Jane egyetértenek. Félix nevelését követően mind a ketten, először Jane majd Bella szobájába mentek és sikerült kiválasztaniuk a legelőnyösebb ruhát mindkettejüknek. Nyolc óra előtt pár perccel elindultak a trónterem előtti találkozó helyhez. Meglepetésükre Félix még  nem volt ott ,csak Alec várakozott ott türelmetlenül. Vámpír tempóval át szelték a folyosót és Alec előtt lefékeztek....Kérdezni akarták ,hogy hol van Félix ,de Alec megelőzte őket.
-A románok fellázadtak és Félixet nevezték ki a Volturie csapatok parancsnokának, így ő Európába megy ,mi meg Forks-ba. -Alec az órájára pillantott, majd komoly hangnemben megszólalt. -Indulnunk kellene, ha elakarjuk érni a gépet. -Alec kijelentése után kivételes módon Jane és Bella egy szó nélkül futásnak eredtek Velence irányába. Éppen ,hogy sikerült elérniük a Settle-be tartó gépet. Szörnyen lassan telt az út a repülőn. Mind hárman az első osztályon ültek ,itt kevesebb az ember, mint turistán és könnyebb ellenállni a vér szagának. Három órás repülő út után leszálltak Settle-ben és a belvárosi plázánál megtalálták a Cullenek illatát. Végig követték azt a városban ,de a város szélétől több tucat illat vezetett az erdőbe. Kevéske  keresgélés után ismét az erdőben találtak rá a Cullenek nyomára. Végig követték a nyomot, míg egy erdei villához nem értek. A villát ész veszejtően gyönyörűnek találták mind a hárman. Nem bámészkodtak ,hisz egy Volturie sosem bámészkodik. Bementek a bejárati ajtón és meglepetésükre az egész család a nappaliban várta őket.
-Üdvözlünk benneteket! Mi járatban vagytok? -Szólalt meg egy szőke hajú vámpír a nappali közepén.

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tetszik a törid :) kiraklak énis :P
    puszi

    VálaszTörlés
  2. Köszi a komit Klajcsiii.A te blogjaid is remekek.Friss feji vasárnapra várható.

    VálaszTörlés
  3. Szijja!
    Am nagyon szupcsi a tröid!!!
    Bővebb komi holnap a suliban :D
    Pussz

    VálaszTörlés
  4. Köszi a grtut Lincsy .Atöbbit majd suliban .:)

    VálaszTörlés
  5. nagyon jó ez a töri :)
    grat
    csak így tovább

    VálaszTörlés